90.000 Tl'ye En İyi Oyun Bilgisayarı Nasıl Toplanır?

90.000 Tl'ye En İyi Oyun Bilgisayarı Nasıl Toplanır?

Asena Gucu

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 0
Çözümler 0
Asena Gucu
### 90.000 TL'ye En İyi Oyun Bilgisayarı Nasıl Toplanır?

Oyun bilgisayarı toplamak, teknoloji dünyasında en heyecan verici süreçlerden biridir. Ancak bütçenizin 90.000 TL olması, doğru bileşenleri seçmek ve en iyi performansı elde etmek için harika bir fırsat sunuyor. Bu rehberde, 90.000 TL’ye en iyi oyun bilgisayarını nasıl toplayabileceğinizi adım adım anlatacağım.

#### 1. Bütçeyi Planlayın

Öncelikle, 90.000 TL bütçenizi nasıl dağıtacağınıza karar vermeniz gerekiyor. Bu bütçenin büyük bir kısmını performanslı bileşenlere ayırmalısınız. İşte önerilen bütçe dağılımı:

- İşlemci (CPU): 20.000 TL
- Ekran Kartı (GPU): 35.000 TL
- Anakart: 10.000 TL
- RAM: 5.000 TL
- Depolama: 5.000 TL
- Kasa ve Soğutma: 5.000 TL
- Güç Kaynağı: 5.000 TL

Bu dağılım, oyun deneyiminizi en üst düzeye çıkarmanıza yardımcı olacaktır.

#### 2. Bileşenleri Seçin

Şimdi, her bir bileşeni seçme aşamasına geçelim:

- İşlemci:
- AMD Ryzen 7 5800X3D veya Intel Core i9-12900K. Bu işlemciler, güçlü performansları ile oyunlarda ve çoklu görevlerde sizi yarı yolda bırakmaz.

- Ekran Kartı:
- NVIDIA GeForce RTX 4080 veya AMD Radeon RX 7900 XT. Bu ekran kartları, yüksek çözünürlükte ve detayda oyun oynamanızı sağlar.

- Anakart:
- ASUS ROG Strix X570-E (AMD) veya MSI Z690 Gaming Edge (Intel). Bu anakartlar, hem yüksek performans sunar hem de yeterli genişleme alanı sağlar.

- RAM:
- 32 GB DDR4 3200 MHz. Oyunlar ve multitasking için yeterli bir bellek kapasitesi.

- Depolama:
- 1 TB NVMe SSD (örneğin, Samsung 970 EVO). Oyun yüklemeleri ve sistem performansı için idealdir.

- Kasa ve Soğutma:
- Corsair 4000D Airflow gibi bir kasa ve Noctua NH-D15 gibi bir soğutucu, hem estetik hem de verimlilik açısından iyi bir seçim olacaktır.

- Güç Kaynağı:
- 750W 80+ Gold sertifikalı bir güç kaynağı (örneğin, EVGA SuperNOVA). Güvenilir ve yeterli güç sağlayacaktır.

#### 3. Toplama Süreci

Bileşenlerinizi aldıktan sonra, toplama sürecine geçebilirsiniz. İşte adım adım toplama rehberi:

1. Anakartı Kasa İçine Yerleştirin: Anakartınızı kasa içine yerleştirin ve vidalarla sabitleyin.
2. İşlemciyi Takın: İşlemcinizi dikkatlice soketine yerleştirin ve kilitleyin.
3. RAM'i Yerleştirin: RAM modüllerinizi uygun slotlara yerleştirin. Genellikle, iki modül alırsanız, farklı renklerdeki slotlara takmak daha iyi performans sağlar.
4. Ekran Kartını Takın: Ekran kartınızı uygun PCIe slotuna yerleştirin ve sabitleyin.
5. Depolamayı Takın: SSD’lerinizi anakart üzerindeki uygun slotlara yerleştirin.
6. Güç Kaynağını Takın: Güç kaynağını kasanın alt kısmına yerleştirin ve kabloları bağlantı noktalarına bağlayın.
7. Kabloları Düzenleyin: Tüm kabloları güzel bir şekilde düzenleyin, böylece hava akışı sağlanır.

#### 4. Test Edin ve Optimize Edin

Toplama işlemi tamamlandıktan sonra, bilgisayarınızı açın ve BIOS'a girin. Tüm bileşenlerinizi kontrol edin. İşlemciniz, RAM’iniz ve ekran kartınızın doğru çalıştığından emin olun. İşletim sisteminizi yükledikten sonra, oyunları test edin. Performans ayarlarını optimize ederek, en iyi oyun deneyimini elde edebilirsiniz.

#### 5. Sonuç

90.000 TL’lik bütçenizle en iyi oyun bilgisayarınızı toplamak, doğru bileşenleri seçmek ve dikkatli bir şekilde kurulum yapmakla mümkündür. Bu rehber sayesinde, hem bütçenizi etkin kullanarak hem de performansınızı artıracak bir sistem oluşturabilirsiniz. Unutmayın, oyun dünyası sürekli değişiyor; bu yüzden bileşenlerinizi güncel tutmak da oldukça önemli. Şimdi sıra, oyun oynamanın keyfini çıkarmakta!

XenWp'ye Hoş Geldiniz!

Sağlık Forumu

🖥️💡 En güncel bilgiler, ipuçları ve özel içeriklere erişmek için hemen aramıza katılın! 🚀

Hemen Üye Ol !

GÜNÜN SÖZÜ

🛡️ GÜNÜN SİBER GÜVENLİK & TEKNOLOJİ İPUCU

Veriler yükleniyor...

Geri