Mcp Server Nasıl Kurulur? Adım Adım Mcp Sunucu Rehberi

Mcp Server Nasıl Kurulur? Adım Adım Mcp Sunucu Rehberi

Celil Bey

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 1
Çözümler 0
Celil Bey
MCP Server Nasıl Kurulur? Adım Adım MCP Sunucu Rehberi

MCP Server, Minecraft sunucuları için özelleştirilmiş bir çözüm sunar. Kendi oyun sunucunuzu kurmak istiyorsanız, MCP Server iyi bir tercih olabilir. İşte MCP Server kurulumunu adım adım nasıl gerçekleştireceğinizi anlatan detaylı bir rehber.

MCP Server Nedir?

MCP (Minecraft Community Project) Server, Minecraft oyununu barındırmak için tasarlanmış bir sunucu yazılımıdır. Özellikle modifikasyonları desteklemesi ve özelleştirilebilir olmasıyla dikkat çeker. Kullanıcılar, kendi sunucularında farklı oyun deneyimleri oluşturabilirler.

Gerekli Hazırlıklar

MCP Server kurulumuna geçmeden önce bazı hazırlıklar yapmanız gerekecek:

1. Sistem Gereksinimleri: Sunucunuzun en az 4 GB RAM'e sahip olması önerilir. İşlemci olarak da en az 2 çekirdekli bir işlemci tercih edilmelidir.
2. Java Yüklemesi: Minecraft sunucuları Java tabanlı olduğu için, en son sürüm Java'nın (Java 17 veya daha yeni) yüklü olduğundan emin olun.
3. İnternet Bağlantısı: Sunucunun herkes tarafından erişilebilir olması için stabil bir internet bağlantısına ihtiyacınız var.

Kurulum Adımları

1. MCP Server Dosyalarını İndirin: MCP Server'ın en son sürümünü resmi web sitesinden indirin. İndirdiğiniz dosyaları uygun bir klasöre çıkarın.

2. Sunucu Dosyalarını Yapılandırın: Çıkarılan dosyaların içinde `server.properties` dosyasını bulacaksınız. Bu dosya, sunucunuzun temel ayarlarını içerir. Sunucu adını, oyun modunu ve diğer ayarları buradan yapılandırabilirsiniz.

3. Java ile Sunucuyu Başlatın: Sunucu dosyalarının bulunduğu klasörde bir komut istemcisi (CMD) açın. Ardından, aşağıdaki komut ile sunucunuzu başlatın:
`java -Xmx1024M -Xms1024M -jar mcp-server.jar nogui`
Bu komut, sunucunun 1 GB RAM ile çalışmasını sağlar. İhtiyacınıza göre bu değeri artırabilirsiniz.

4. Port Ayarları: Sunucunuzun dışarıdan erişilebilir olması için, yönlendiricinizde (router) 25565 portunu açmanız gerekiyor. Bu adım, diğer oyuncuların sunucunuza bağlanabilmesi için önemlidir.

5. Oyun Modlarını ve Eklentileri Yükleme: MCP Server, modifikasyonları desteklediği için istediğiniz modları ve eklentileri yükleyebilirsiniz. Bu eklentileri, sunucunuzun `plugins` veya `mods` klasörüne yerleştirerek aktif hale getirebilirsiniz.

6. Sunucu Ayarlarını Gözden Geçirme: Sunucunuz açıldığında, konsol üzerinden ayarları kontrol edin. Herhangi bir hata varsa, konsolda görülecektir. Hataları düzeltmek için ilgili dosyaları düzenleyin.

7. Oyun Güvenliği: Sunucunuza erişimi sınırlamak için bir beyaz liste oluşturabilirsiniz. Bu, yalnızca belirli oyuncuların sunucunuza bağlanabilmesini sağlar.

Bağlantı Testi

Sunucunuz başarıyla kurulduktan sonra, Minecraft oyununu açın ve "Multiplayer" bölümünden "Add Server" seçeneğine tıklayın. Sunucunuzun IP adresini girin ve bağlanmayı deneyin. Eğer her şey doğruysa, sunucunuza giriş yapabileceksiniz.

Sık Sorulan Sorular

MCP Server nedir?
MCP Server, Minecraft sunucuları için özelleştirilmiş bir yazılımdır.

MCP Server ücretsiz mi?
Evet, MCP Server'ı ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.

MCP Server hangi modları destekler?
MCP Server, birçok popüler Minecraft modunu destekler. Mod yükleme işlemi oldukça basittir.

SanalOrdu'ya Hoş Geldiniz!

💻 Teknoloji dünyasına hoş geldiniz! 🤖 Yapay zekâ, yazılım, donanım, siber güvenlik, oyun ve daha fazlasını keşfedin. 🚀 Ücretsiz üye olun, konulara katılın, soru sorun ve bilgilerinizi paylaşın!

Ücretsiz Üye Ol

GÜNÜN SÖZÜ

🛡️ GÜNÜN SİBER GÜVENLİK & TEKNOLOJİ İPUCU

Veriler yükleniyor...

Geri