Uzun Süre Sıkılmadan Oynanabilecek Pc Oyunları Hangileri?

Uzun Süre Sıkılmadan Oynanabilecek Pc Oyunları Hangileri?

Celil Bey

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 1
Çözümler 0
Celil Bey
Uzun süre sıkılmadan oynanabilecek PC oyunları, hayatımızın stresli anlarında sığınacak limanlarımızdan biri. Ama hangileri? Hangi oyunlar, saatler geçse de bizi ekrana kilitleyip, “Bir bölüm daha, bir görev daha!” dedirtebiliyor? İşte, bu sorunun yanıtını ararken, bambaşka bir dünyaya adım atıyoruz.

Bazen bir maceranın içine dalmak, bazen de stratejiyle buluşmak istiyoruz. Role-playing oyunları (RPG) bu noktada devreye giriyor. “The Witcher 3: Wild Hunt” mesela, bir efsane. Geralt olarak, hem canavarlara karşı savaşırken hem de karmaşık ilişkiler içinde kaybolmak, insanı başka bir boyuta taşıyor. Tamam, belki yan görevler bazen can sıkıcı olabiliyor ama bir kez başladığınızda, durmak da zorlaşıyor. Bir başka örnek ise “Dark Souls” serisi… Zorluğu ve derinliğiyle sizi kendine bağlıyor. Yeri geliyor, öyle bir sinirleniyorsunuz ki, bilgisayarın ekranına bakarken “Beni bırakma, ben sana alıştım!” diyorsunuz.

Strateji oyunları da uzun saatler boyunca bizi oyalayabilir. “Civilization VI” bunun en güzel örneklerinden biri. Bir ulusun lideri olarak tarihin akışını değiştirmek, yenilikler yapmak ve düşmanlarınızı alt etmek… Saatlerin nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz bile. Ama dikkat edin, bir turnu daha, bir şehir daha derken, sabahı akşam edebilirsiniz. “Total War” serisi de strateji tutkunları için adeta bir başyapıt. Ortaçağ savaşlarını yönlendirmek, ordularınızı harekete geçirmek ve zafer için planlar yapmak… İşte bu da hem eğlenceli hem öğretici bir deneyim.

Peki ya bulmacalar? “Portal 2” kesinlikle denemeye değer. Hem komedi unsurlarıyla hem de zekice tasarlanmış bulmacalarıyla insanı düşündürüyor. “Eğer bu portal buradaysa, ben nasıl geçeceğim?” diye düşünürken, bir yandan da gülmekten kendinizi alamıyorsunuz. Oyun, sadece zekanızı değil, aynı zamanda sabrınızı da test ediyor. Ancak bir noktada “Tamam, ben bu bulmacaları çözerim!” dediğinizi duyar gibiyim.

Ve tabii ki, açık dünya oyunları. “GTA V” ile şehri özgürce keşfetmek, görevleri tamamlamak ya da sadece sokaklarda dolaşmak… Her an farklı bir macera sunuyor. “Beni her an bambaşka bir yere götür, tamam mı?” diye düşünmekte haklısınız. Ancak dikkatli olun, bazen şehirde kaybolmak da mümkün. “Ah, bu sokaklar bana yabancı, ama bir sonraki görevde neler olacak?” diye merak ederken, saatlerin nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz.

Bunlardan hangisini seçeceksiniz? Bu oyunlar, sadece oynarken değil, arkadaşlarla sohbet ederken bile gündeme geliyor. “Geçen hafta ‘The Witcher’ oynadım, o sahnede ne kadar gerildim!” gibi sohbetler, oyunların sosyal hayatımıza da etkisini gösteriyor. Sadece birer oyun değil, aynı zamanda birer deneyim.

Sonuç olarak, uzun süre sıkılmadan oynanabilecek PC oyunları arıyorsanız, yukarıdaki seçenekler tam size göre. Her biri kendine has dünyalarıyla sizi bekliyor. Tabii ki, bilgisayar başında geçirdiğiniz süreyi de unutmamak gerek...

Geri