Cyberpanel Kurulumu Nasıl Yapılır? Adım Adım Openlitespeed Rehberi

Cyberpanel Kurulumu Nasıl Yapılır? Adım Adım Openlitespeed Rehberi

Kutalmış

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 0
Çözümler 0
Kutalmış
CyberPanel Kurulumu Nasıl Yapılır? Adım Adım OpenLiteSpeed Rehberi

CyberPanel, web geliştirme süreçlerini kolaylaştıran popüler bir kontrol panelidir. OpenLiteSpeed ile entegrasyonu sayesinde, hızlı ve güvenilir web siteleri oluşturmak için ideal bir ortam sunar. Bu makalede, CyberPanel’in nasıl kurulacağına dair adım adım bir rehber sunuyoruz. Hadi başlayalım!

### 1. Sistem Gereksinimleri

CyberPanel’i kurmadan önce, sisteminizin aşağıdaki gereksinimleri karşıladığından emin olun:

- İşletim Sistemi: Ubuntu 20.04 veya CentOS 7/8
- RAM: Minimum 1 GB (2 GB önerilir)
- Disk Alanı: Minimum 10 GB boş alan
- İnternet Bağlantısı: Kurulum sırasında güncellemeleri indirmek için gereklidir.

### 2. Sunucuya Bağlanma

Kurulum işlemlerine başlamadan önce, sunucunuza SSH üzerinden bağlanmanız gerekmektedir. Terminal veya bir SSH istemcisi kullanarak aşağıdaki komutu girin:

```bash
ssh root@YOURSERVERIP
```

Bağlantı sağlandığında, sunucunuzun yönetici (root) şifresini girin.

### 3. Gerekli Paketlerin Yüklenmesi

Sunucunuzda gerekli güncellemeleri yaparak başlayın:

```bash
apt update && apt upgrade -y
```

Ardından, gerekli bağımlılık paketlerini yükleyin:

```bash
apt install -y wget
```

### 4. CyberPanel Kurulumu

CyberPanel’i kurmak için aşağıdaki komutu çalıştırın:

```bash
wget -O installer.sh https://cyberpanel.net/install.sh
```

Şimdi yükleme dosyasını çalıştırın:

```bash
sh installer.sh
```

Yükleme sırasında, bazı seçeneklerle karşılaşacaksınız. İşte bu aşamada dikkat etmeniz gereken bazı noktalar:

- OpenLiteSpeed'i Seçin: Yükleme menüsünde OpenLiteSpeed’i seçin.
- Veritabanı Yükleyicisini Belirleyin: MariaDB veya MySQL seçeneğini tercih edebilirsiniz.
- Admin Şifresini Belirleyin: Güvenli bir yönetici şifresi oluşturun.

### 5. Kurulumun Tamamlanması

Kurulum tamamlandığında, terminalde CyberPanel’in web arayüzüne erişim bilgileri verilecektir. Genellikle, admin paneline erişim şu URL üzerinden sağlanır:

```
```

### 6. CyberPanel’e Giriş Yapma

Web tarayıcınızı açarak yukarıdaki URL’yi ziyaret edin. Karşınıza çıkan giriş ekranında daha önce belirlediğiniz admin kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapın.

### 7. Temel Ayarların Yapılandırılması

Giriş yaptıktan sonra, ilk yapmanız gereken, temel ayarları yapılandırmaktır. Aşağıdaki adımları takip edin:

- İlk Giriş: İlk kez giriş yaptığınızda, panelin ayarlarını tamamlamanız istenecektir.
- Domain Ekleme: Web siteniz için bir alan adı ekleyin.
- SSL Sertifikası: Let's Encrypt ile SSL sertifikası ekleyerek web sitenizi güvenli hale getirin.

### 8. Web Sitesi Oluşturma

Artık CyberPanel ile web sitenizi oluşturma aşamasına geçebilirsiniz. Aşağıdaki adımlarla yeni bir web sitesi ekleyebilirsiniz:

1. Web Sitesi Ekle: Ana panelde "Websites" sekmesine gidin ve "Create Website" seçeneğini tıklayın.
2. Alan Adını Girin: Alan adınızı ve gerekli bilgileri doldurun.
3. E-posta Ayarları: İsteğe bağlı olarak, e-posta hesapları oluşturabilirsiniz.

### 9. Son Kontroller

Kurulum sonrasında aşağıdaki kontrol listesine göz atmak faydalı olacaktır:

- Web siteniz doğru çalışıyor mu?
- SSL sertifikası düzgün bir şekilde kurulmuş mu?
- Gerekli yazılımlar güncellenmiş mi?

### 10. Sık Yapılan Hatalar

- Bağlantı Problemleri: Sunucunuza erişim sorunları yaşıyorsanız, güvenlik duvarı ayarlarınızı kontrol edin.
- Kurulum Hataları: Eğer kurulum sırasında hatalarla karşılaşırsanız, sunucunuzun yeterli kaynaklara sahip olduğundan emin olun.

### Sık Sorulan Sorular

- CyberPanel ücretsiz mi?
Evet, CyberPanel’in temel sürümü tamamen ücretsizdir.

- OpenLiteSpeed ile CyberPanel nasıl çalışır?
OpenLiteSpeed, CyberPanel’in web sunucusu olarak kullanılmasını sağlar ve performansı artırır.

- Kurulum işlemi ne kadar sürer?
Genellikle, kurulum işlemi 10-15 dakika arasında tamamlanır.

SanalOrdu'ya Hoş Geldiniz!

💻 Teknoloji dünyasına hoş geldiniz! 🤖 Yapay zekâ, yazılım, donanım, siber güvenlik, oyun ve daha fazlasını keşfedin. 🚀 Ücretsiz üye olun, konulara katılın, soru sorun ve bilgilerinizi paylaşın!

Ücretsiz Üye Ol

GÜNÜN SÖZÜ

🛡️ GÜNÜN SİBER GÜVENLİK & TEKNOLOJİ İPUCU

Veriler yükleniyor...

Geri