Macos Tahoe 26 Temiz Kurulum Nasıl Yapılır? Usb ile Macos Kurulumu

Macos Tahoe 26 Temiz Kurulum Nasıl Yapılır? Usb ile Macos Kurulumu

KaranlikNefes

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 0
Çözümler 0
KaranlikNefes
### macOS Tahoe 26 Temiz Kurulum Nasıl Yapılır? USB ile macOS Kurulumu

macOS Tahoe, Apple'ın kullanıcı deneyimini geliştiren son sistem güncellemeleriyle birlikte gelen yeni özellikler sunuyor. Bu yazıda, macOS Tahoe'yu temiz bir kurulum ile nasıl yükleyeceğinizi adım adım anlatacağız. Temiz kurulum, sisteminizdeki gereksiz dosyaları ve uygulamaları tamamen silerek, performansı artırmak ve daha stabil bir deneyim elde etmek için mükemmel bir yöntemdir.

#### Gerekli Malzemeler

1. USB Bellek: En az 16 GB kapasiteli bir USB bellek.
2. macOS Tahoe İmajı: Apple'ın resmi web sitesinden veya Mac App Store'dan indirmeniz gereken macOS Tahoe imaj dosyası.
3. Bir Mac Bilgisayarı: Kurulumu gerçekleştireceğimiz cihaz.

#### Adım 1: USB Belleği Hazırlama

1. USB Belleği Takın: Bilgisayarınıza USB bellek takın.
2. Disk İzlencesi'ni Açın: Uygulamalar klasöründen “Disk İzlencesi”ni açın.
3. USB Belleği Seçin: Sol panelde USB bellek simgesine tıklayın.
4. Silme İşlemi:
- Üst menüden “Sil” seçeneğine tıklayın.
- Format kısmında “Mac OS Genişletilmiş (Journaled)” seçin.
- “Ad” kısmına istediğiniz bir isim verin (örneğin, “Installer”).
- “Sil” butonuna tıklayarak işlemi onaylayın.
5. Disk İzlencesi’ni Kapatın: İşlem tamamlandıktan sonra Disk İzlencesi’ni kapatın.

#### Adım 2: macOS Tahoe İmajını USB Belleğe Yükleme

1. Terminali Açın: Uygulamalar klasöründen “Terminal” uygulamasını açın.
2. İmajın Yüklenmesi:
- Aşağıdaki komutu Terminal'e girin. (İmaj dosyanızın konumunu belirttiğinizden emin olun)

```bash
sudo /Applications/Install\ macOS\ Tahoe.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/Installer --applicationpath /Applications/Install\ macOS\ Tahoe.app --nointeraction
```

- Bu komut, USB belleğinize macOS Tahoe kurulumunu yükleyecektir.
- Terminal, işlemin tamamlandığını belirten bir mesaj verecektir.

#### Adım 3: Mac’i Temiz Kurulum Moduna Alma

1. Mac’i Yeniden Başlatın: USB belleği takılı halde Mac’inizi yeniden başlatın.
2. Kurtarma Moduna Geçin: Mac’iniz açılırken hemen “Command (⌘) + R” tuşlarına basılı tutun.
3. macOS Kurtarma Ekranı: Kurtarma ekranı açıldığında, “Disk İzlencesi” seçeneğini tıklayın.

#### Adım 4: Diskin Silinmesi

1. Ana Diskinizi Seçin: Sol panelden ana diskinizi (genellikle “Macintosh HD” olarak adlandırılır) seçin.
2. Silme İşlemi:
- “Sil” butonuna tıklayın.
- Format olarak “APFS” veya “Mac OS Genişletilmiş (Journaled)” seçin.
- “Ad” kısmına tekrar “Macintosh HD” yazmayı tercih edebilirsiniz.
- “Sil” butonuna tıklayarak işlemi onaylayın.

#### Adım 5: macOS Tahoe Kurulumu

1. İlk Ekran: Disk silme işlemi tamamlandıktan sonra Disk İzlencesi’ni kapatın ve ana kurtarma ekranına dönün.
2. macOS Tahoe’yu Kurun: “macOS’u Yeniden Yükle” seçeneğini seçin ve USB belleğinizi seçin.
3. Kurulum Adımlarını Takip Edin: Ekrandaki talimatları izleyerek kurulum işlemini tamamlayın.
4. Tamamlandığında: Kurulum tamamlandığında Mac’iniz yeniden başlayacak ve yeni macOS Tahoe ile karşılaşacaksınız.

#### Sonuç

Temiz kurulum, Mac’inizin performansını artırmanın yanında yazılım sorunlarını da çözebilir. Yeni özellikler ve güncellemeler ile daha akıcı bir deneyim elde edebilirsiniz. Kurulum işlemi sırasında dikkatli olun ve adımları sırasıyla uygulayın. Sorularınız olursa, forumda her zaman yardım alabilirsiniz.

#### Sık Sorulan Sorular

- Bu işlem verilerimi siler mi?
Evet, temiz kurulum tüm verilerinizi siler. Yedekleme yapmayı unutmayın.

- USB bellek ne kadar süreyle kullanılabilir?
USB bellek, macOS kurulumu için bir kez kullanıldıktan sonra başka amaçlar için kullanılabilir.

- macOS Tahoe hangi Mac modelleri ile uyumlu?
Uyumlu modeller, Apple’ın resmi web sitesinde belirtilmiştir.

SanalOrdu'ya Hoş Geldiniz!

💻 Teknoloji dünyasına hoş geldiniz! 🤖 Yapay zekâ, yazılım, donanım, siber güvenlik, oyun ve daha fazlasını keşfedin. 🚀 Ücretsiz üye olun, konulara katılın, soru sorun ve bilgilerinizi paylaşın!

Ücretsiz Üye Ol

GÜNÜN SÖZÜ

🛡️ GÜNÜN SİBER GÜVENLİK & TEKNOLOJİ İPUCU

Veriler yükleniyor...

Geri