Windows 11 Usb ile Format Atma Nasıl Yapılır? | Teknoloji, Yapay Zekâ ve Oyun Forumu | sanalordu.com

Windows 11 Usb ile Format Atma Nasıl Yapılır?

Windows 11 Usb ile Format Atma Nasıl Yapılır?

JadeRhythm

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 0
Çözümler 0
JadeRhythm
📝 Bu makalenin temel noktaları
- Windows 11 işletim sistemine USB üzerinden format atma adımları detaylı bir şekilde açıklanmıştır.
- İşlem sırasında dikkat edilmesi gereken noktalar ve olası hatalar hakkında bilgi verilmiştir.
- Kullanıcıların ihtiyaç duyabileceği ek bilgiler ve sık sorulan sorulara yanıtlar sunulmuştur.

Windows 11 USB ile Format Atma Nasıl Yapılır?

Windows 11, kullanıcı dostu arayüzü ve gelişmiş özellikleriyle dikkat çekiyor. Ancak, bazen işletim sistemini temiz bir kurulumla baştan başlatmak gerekebilir. Bu durumda, USB bellek ile format atma işlemi devreye girer. İşte adım adım Windows 11’i USB üzerinden formatlama rehberiniz.

Gerekli Hazırlıklar
Öncelikle, format işlemi için ihtiyacınız olan malzemeleri hazırlayın:
1. En az 8 GB kapasiteye sahip bir USB bellek.
2. Windows 11 ISO dosyası.
3. Bir bilgisayar ve internet bağlantısı.

Adım 1: USB Belleği Hazırlama
USB belleği Windows 11 kurulum medyası haline getirmek için aşağıdaki adımları izleyin:
- Windows 11 ISO dosyasını Microsoft’un resmi web sitesinden indirin.
- Bir USB yazılım aracı (örneğin, Rufus veya Windows Media Creation Tool) kullanarak USB belleği bootable (önyüklenebilir) hale getirin.
- Rufus kullanıyorsanız, uygulamayı açın, USB belleği seçin ve ISO dosyasını yükleyin. "Başlat" butonuna tıklayarak işlemi başlatın.

Adım 2: Bilgisayarı USB'den Başlatma
USB bellek hazır olduktan sonra, bilgisayarınızı bu USB'den başlatmanız gerekiyor:
- Bilgisayarınızı yeniden başlatın.
- Başlangıç sırasında BIOS veya UEFI ayarlarına girmek için genellikle "F2", "Delete" veya "Esc" tuşlarına basın. Hangi tuşun kullanılacağını ekranın altında görebilirsiniz.
- "Boot" sekmesine gidin ve USB belleğinizi ilk başlatma aygıtı olarak ayarlayın. Değişiklikleri kaydedip çıkın.

Adım 3: Windows 11 Kurulumunu Başlatma
Bilgisayar USB’den başlatıldığında, Windows 11 kurulum ekranı belirecektir:
- Dil, saat ve klavye tercihlerinizin ayarlarını yapın ve "İleri" butonuna tıklayın.
- "Şimdi yükle" seçeneğine tıklayın.

Adım 4: Lisans Anahtarı Girişi
Eğer Windows 11’in lisans anahtarını biliyorsanız, bu aşamada giriş yapmanız istenecektir. Eğer mevcut bir lisans anahtarınız yoksa, "Lisans anahtarım yok" seçeneğini seçebilirsiniz.

Adım 5: Kurulum Türünü Seçme
Kurulum türü olarak "Özel: sadece Windows’u yükle (gelişmiş)" seçeneğini seçin. Bu, mevcut işletim sisteminizi silip yeni bir kurulum yapmanıza olanak tanır.

Adım 6: Disk Seçimi ve Formatlama
Bu aşamada, Windows’un kurulacağı diski seçmeniz gerekecek:
- Kurulum yapmak istediğiniz diski seçin ve "Formatla" seçeneğine tıklayın. Bu işlem tüm verileri silecektir, bu nedenle önemli dosyalarınızı yedeklemeyi unutmayın.
- Format işlemi tamamlandıktan sonra, diski seçip "İleri" butonuna tıklayın.

Adım 7: Kurulumun Tamamlanması
Windows 11 kurulumu başlayacak ve birkaç dakika içinde tamamlanacaktır. Bilgisayarınız birkaç kez yeniden başlayabilir. İlk açılışta bazı ayarları yapmanız gerekecek, bunlar arasında kullanıcı hesabı oluşturma ve ağ bağlantısı ayarları bulunuyor.

Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Format işlemi tüm verilerinizi siler, bu nedenle yedekleme yapmayı unutmayın.
- Kurulum sırasında internet bağlantınızın kesilmemesi önemli.
- USB belleğinizi doğru şekilde bootable hale getirdiğinizden emin olun.

Sık Yapılan Hatalar
- USB bellekten başlatma sırasında yanlış aygıt seçimi.
- Lisans anahtarının yanlış girilmesi.
- Disk formatlamadan önce verilerin yedeklenmemesi.

Sık Sorulan Sorular
- Bu işlem verilerimi siler mi?
- Windows 11'de çalışıyor mu?
- USB bellek nasıl bootable hale getirilir?
- Hangi dosya sistemi kullanılmalı?

Sonuç olarak, Windows 11'i USB üzerinden formatlamak oldukça basit bir işlemdir. Yukarıda verilen adımları dikkatlice uygulayarak, temiz bir kurulum gerçekleştirebilirsiniz. Unutmayın, doğru adımlarla ve dikkatli bir şekilde ilerlediğinizde, bu süreç sorunsuz geçecektir.

SanalOrdu'ya Hoş Geldiniz!

💻 Teknoloji dünyasına hoş geldiniz! 🤖 Yapay zekâ, yazılım, donanım, siber güvenlik, oyun ve daha fazlasını keşfedin. 🚀 Ücretsiz üye olun, konulara katılın, soru sorun ve bilgilerinizi paylaşın!

Ücretsiz Üye Ol

GÜNÜN SÖZÜ

🛡️ GÜNÜN SİBER GÜVENLİK & TEKNOLOJİ İPUCU

Veriler yükleniyor...

Geri